Jubileumjaar NOB krijgt een koninklijk tintje

NOB bestaat sinds 19 december 1980. Dat vierden wij met een nieuwe visuele identiteit, een online magazine en op 24 maart 2021 met een bijzondere jubileumuitzending. Deze uitzending is nu in zijn volledigheid terug te kijken.

Tientallen gasten uit binnen- en buitenland namen deel aan de online uitzending De Reünie: 40 jaar onbegrensde ontmoetingen, ter ere van het veertigjarig bestaan van Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB). Onder leiding van Tako Rietveld (o.a. Jeugdjournaal) spraken de gasten over uiteenlopende onderwerpen die samenhangen met het Nederlandse onderwijs wereldwijd. De uitzending kreeg een koninklijk tintje dankzij een bijzondere videoboodschap van Hare Majesteit Koningin Máxima. Verder leverden onder meer econoom en NRC-journalist Marike Stellinga, D66-Kamerlid Paul van Meenen en programmamaker Stef Biemans bijdragen.

Tijdens de uitzending kwam een viertal thema's aan bod, variërend van de mobiele wereldburger, tot leraren met een internationale blik en de toekomst van (digi)taal onderwijs. Bekijk hier de volledige uitzending terug.

Verhalen van ervaringsdeskundigen wereldwijd

Bent u na het kijken van de uitzending benieuwd naar meer verhalen van leerlingen, leraren en experts op vlak van Nederlands onderwijs in het buitenland? Ter ere van ons jubileumjaar verzamelden wij tientallen verhalen in een speciaal online magazine. Lees de verhalen op NOB40.nl.