Inspiratie

Arthur woont in New York

“Mijn ouders hebben vroeger een tijdje in Amerika gewoond en voor hen was het altijd een droom om nog een keer naar het buitenland te verhuizen. Mijn vader kreeg de kans om in Amerika te gaan werken. Dit aanbod heeft hij aangenomen en vervolgens zijn wij met het hele gezin op 4 januari 2012 mee naar New York verhuisd.”

Voor mijn gevoel heb ik echt het beste van twee werelden. Ik woon graag in New York en ik vind het leuk om België regelmatig te bezoeken.

“Allebei mijn ouders zijn geboren en opgegroeid in België. Zij hebben dan ook een sterke band met België. Ook ik ben geboren in België. Ik heb het heel erg naar mijn zin in New York, maar vind het altijd leuk om op bezoek te gaan in België. We gaan met het gezin twee keer per jaar naar België. Vaak bezoeken we dan Nieuwpoort of Antwerpen. Hier komen mijn ouders vandaan.

Nederlands onderwijs in het buitenland

Mijn zusje, broertje en ik volgen alle drie aanvullend Nederlands onderwijs. Mochten we ooit terug naar België verhuizen, vinden mijn ouders het belangrijk dat we goed mee kunnen komen met het Nederlandse onderwijs. Thuis spreken we wel altijd Vlaams, maar naast het Vlaams praten wil ik het ook goed kunnen schrijven. Ik ben zelf blij dat ik ook Nederlands onderwijs volg. Op deze manier kan ik de contacten met mijn opa en oma makkelijk behouden. Voor hen is het lastiger om een taal bij te leren. Ook vind ik het leuk om van alles te leren over de Belgische cultuur. Ik doe elk jaar mijn spreekbeurt over België en houd van de Belgische chocolade. Verder vier ik graag Sinterklaas! Dit soort tradities blijven erg belangrijk binnen ons gezin.

Ik volg 3 uur per week aanvullend onderwijs aan ‘t Klokhuis. Dit is soms best veel naast mijn eigen school, maar ik leer er heel veel. Naast de lessen krijg ik ook altijd huiswerk en leeswerk mee. In de vakantie krijg ik speciale opdrachten die ik dan kan maken. Als we ooit teruggaan naar België, ga ik waarschijnlijk naar een internationale school. Zo kan later zelf kiezen in welk land ik ga studeren. Ik vind het fijn om meerdere talen te spreken en dit wil ik ook graag zo houden.

Terug naar België

Voordat we naar Amerika gingen was het plan om twee tot drie jaar in Amerika te gaan wonen. Inmiddels wonen we al veel langer in Amerika. Je hoort het vaak, maar in Amerika is alles letterlijk veel groter. Ik voel me wel heel erg thuis hier. In augustus 2016 hebben mijn ouders hier een huis gekocht. En we hebben hier zelfs een hond. Voor mij is teruggaan naar België nu een grotere verandering dan blijven in New York. Ik heb hier mijn school, mijn vrienden en ik houd van de Amerikaanse cultuur. Wel mis in mijn opa en oma. Wanneer zij zich niet goed voelen, kan je niet even langsgaan. Dit is soms lastig, zeker voor mijn ouders. Gelukkig is er wel Facetime, zo kan ik mijn opa en oma toch regelmatig zien.

Voor mijn gevoel heb ik echt het beste van twee werelden. Ik woon graag in New York en ik vind het leuk om België regelmatig te bezoeken. Ik zit altijd met een grote glimlach in het vliegtuig, eender in welke richting we de oceaan overvliegen!"