Bestuursadviseur (32-36 uur)

Een maatschappelijk relevante niche met wereldwijde contacten... Is dat een omgeving waarvoor jij je talenten als bestuursadviseur wilt inzetten? Zoek je een organisatie waar je jouw kennis en vaardigheden kunt inzetten voor een bijzondere groep van scholen; vanachter je bureau en in het buitenland zelf? Kun je ons helpen om ons netwerk, gevestigd in meer dan 60 landen in de wereld, naar een nog hoger plan te tillen? Draag je Nederlands onderwijs in het buitenland een warm hart toe? Dan ben je bij NOB aan het juiste adres!

Hoe ziet je werk eruit?
Adviseurs bij NOB vormen het hart van de organisatie. Bestuursadviseurs houden zich bezig met:

 • ondersteunen en begeleiden van scholen in het buitenland door het onderhouden van contacten en het gericht adviseren;

 • signaleren van behoeften van leraren, schoolleiders en bestuurders in het buitenland op onderwijsinhoudelijk, pedagogisch-didactisch en bestuurlijk vlak;

 • bieden van advies op maat op bestuurlijk vlak aan schoolleiders en bestuurders in het buitenland, zowel door op afstand, online gesprekken te voeren als op locatie door scholen wereldwijd te bezoeken;

 • breed en via uiteenlopende kanalen informeren van belanghebbenden zoals leerlingen en ouders, onderwijspersoneel, verwante organisaties, diplomatieke diensten in binnen- en buitenland;

 • scholen bezoeken in het buitenland, gemiddeld drie à vier keer per jaar, binnen en buiten Europa.

 • (mee) ontwikkelen, geven en/of organiseren van bijscholingen, trainingen, workshops, kennisclips;

 • ontwikkelen van producten en diensten die het onderwijs in het buitenland ondersteunen en leiden tot bestuurlijk ontzorgen, zoals een stappenplan voor het oprichten van een school, een checklist voor werving van personeel en publicaties over het verkrijgen van alternatieve financiering.

Over NOB
NOB is de koepelorganisatie voor Nederlands onderwijs in het buitenland. Wij ondersteunen en adviseren een netwerk van ongeveer 180 scholen over de hele wereld. Namens de ministers van onderwijs verstrekken wij subsidie aan scholen die aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen. Belangrijk voor ons is dat Nederlandse en Vlaamse kinderen in het buitenland aansluiting kunnen behouden bij het Nederlandse en Vlaamse onderwijs. Op onze website kun je lezen welke soorten onderwijs ons netwerk biedt en via de ‘scholenzoeker’ krijg je een idee van waar de scholen die bij NOB zijn aangesloten, staan.
Daarnaast detacheren we Nederlandse leerkrachten naar de Europese scholen met een Nederlandstalige sectie.

Kenmerkend voor onze 23 medewerkers is de grote passie voor onze doelgroep en onze doelstellingen. We dragen samenwerking en professionaliteit hoog in het vaandel en zetten daar nadrukkelijk op in. Collega’s hebben oog voor elkaar, ook in persoonlijk opzicht. We werken hard, maar doen dat graag in een ontspannen sfeer. Met enige regelmaat plannen we een informele activiteit; van een stadswandeling tot een verjaardagslunch, van een creatieve workshop tot een inspirerende lezing of een boottocht op het water.

Voor adviseurs geldt dat zij meerdere keren per jaar scholen bezoeken in het buitenland. Het is uniek een kijkje in de keuken te krijgen bij Nederlanders en Vlamingen die zich wereldwijd gevestigd hebben en hen tegelijkertijd te helpen de aansluiting met Nederland en Vlaanderen te behouden.

Over het team Onderwijs en Organisatie
Het team bestaat uit 7 onderwijsadviseurs en 4 bestuursadviseurs (inclusief deze functie), aan het hoofd staat de teamleider Onderwijs en Organisatie. De onderwijs- en bestuursadviseurs van de afdeling Onderwijs en Organisatie dragen proactief bij aan de wijze waarop Nederlands onderwijs wereldwijd vorm krijgt.

Op interactieve wijze verbinden we scholen, bieden we producten en diensten ten behoeve van  professionalisering en geven we gericht advies aan besturen, schoolleiders en leraren Wij  faciliteren eigentijdse en innovatieve dienstverlening voor scholen. Continuïteit van kwalitatief hoogwaardig onderwijs is voor ons een speerpunt. Er wordt professioneel, creatief, met humor, plezier en oog voor innovatie gewerkt.

Wat voor collega zoeken we?
Je hebt een hbo- of academisch werk- en denkniveau en werkt al minimaal drie jaar in een functie gericht op organisatieadvies, bijvoorbeeld op financieel, organisatorisch, bestuurlijk of diplomatiek vlak. We zoeken iemand die een brug kan slaan tussen onderwijs binnen het Nederlands taalgebied en daarbuiten. Je hebt een analytische instelling, kunt overtuigen en bent sensitief voor relevante ontwikkelingen. Natuurlijk heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal, kun je een helder advies schrijven en weet je mensen tot actie te bewegen. Soms moet je je ook in het Engels professioneel kunnen redden. Je beschikt over goede plan- en organisatorische vaardigheden en kunt project- en procesmatig werken. Bij dit alles gaan we er als vanzelfsprekend vanuit dat je  sociaal en communicatief bent en interesse hebt in (internationaal) onderwijs.

Is dat zo? Stuur ons dan je motivatie en cv en laten we met elkaar rond de tafel gaan zitten!

Wat bieden we?

 • Een functie van 32-36 uren per week, waarvan je ten minste 2 dagen per week op kantoor werkt. Uiteraard ben je desgewenst elke werkdag welkom.

 • Een salaris op basis van schaal 11 van minimaal € 3.896,- en maximaal
  € 5.503,75 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

 • De inschaling is afhankelijk van ervaring en wordt aangevuld met vakantiegeld, een dertiende maand en een Individueel Keuzebudget dat – binnen kaders – naar eigen inzicht kan worden besteed. Een goede reiskostenvergoeding en uitstekende pensioenregeling bij het ABP hoort er ook bij.

 • Een tijdelijke functie voor een jaar met vooruitzicht op een vaste aanstelling.

 • Een werkplek in Voorburg, met eigen parkeerplaatsen en vlakbij het station.

Interesse?
Zie je jezelf als onze nieuwe bestuursadviseur? Dan zien we je motivatie en cv graag tegemoet via https://stichting-nob1.homerun.co/bestuursadviseur/nl/apply. Als we je reactie uiterlijk 27 september ontvangen, kunnen wij je misschien in de week van 2 oktober al op ons kantoor uitnodigen voor een kennismaking. We kijken er naar uit. Heb je vragen over de functie, neem dan gerust contact met ons op via: +31 6 3499 5546 (Alinda de Beus, teamleider Onderwijs en Organisatie).